El Col·legi d’Advocats preveu un allau de temes de família i laborals en el retorn a la normalitat

El món de l’advocacia ha hagut de reorientar la seva activitat per fer front a la nova realitat motivada per la Covid 19. Una de les primeres preocupacions va ser resoldre el servei d’assistència als detinguts que, finalment, s’ha pogut fer amb les videoconferències. Amb tot, aquest tipus d’activitat s’ha reduït al 50% durant el confinament.

I és que la videoconferència serà el mitjà prioritari a utilitzar a partir d’ara a totes les actuacions processals, convertint-se en una mesura més en la defensa de l’estat de dret i de la justícia.

El Col·legi d’Advocats de Terrassa ha mantingut la seva activitat des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, això sí, prioritzant el teletreball. Fins i tot, el confinament els ha permès continuar i ampliar la formació amb uns mètodes que seguiran en el futur.

La tornada a la nova normalitat està prevista, en principi, a partir del proper dia 11, prenent totes les mesures higièniques i sanitàries. Amb tot, Ignasi Puig tem que hi haurà un allau de determinats casos: en temes de família, laborals, contenciosos administratius i concursos de creditors.

I tot plegat, en un sistema judicial ja molt tensionat. Tot un repte, segons Puig, que s’intentarà minimitzar dividint el personal en torns de matí i tarda, habilitant 25 dies del mes d’agost i recorrent a la mediació per resoldre els conflictes abans que arribin al jutjat.