Calendari Colmado Roca

El Colmado Roca dedica el calendari del 2023 al fotoperiodista de la Transició Rafa Pino

Manifestacions de treballadors, protestes pel tancament de fàbriques o un ramat d’ovelles a Sant Pere Nord. Són algunes de les 12 fotografies del calendari del Colmado Roca 2023. Retraten la Terrassa dels anys 70, tot i que alguna arriba a les dècades dels 80 i 90.

Sorprenen perquè hi ha poques instantànies d’aquella època, perquè la gent surt al carrer a reivindicar drets ara que la Dictadura està a punt d’arribar al final però també sobten perquè els escenaris han canviat (i molt) en tots aquests anys.

L’autor és el fotoperiodista de la Transició Rafa Pino. Treballava per encàrrec del PSUC i també per a les assemblees d’obrers i altres entitats.

D’entre els milers de negatius, el també fotògraf terrassenc Cristóbal Castro el va ajudar a seleccionar una cinquantena per a una exposició que es va poder veure al novembre al Centre Excursionista. I d’aquella primera tria n’ha sortit també el calendari. Un testimoni gràfic i molt valuós d’una època passada.

El Colmado Roca va iniciar l’edició d’un calendari amb fotografies antigues i inèdites ara fa 5 anys. Primer, el protagonista va ser Antoni Boada, després Jacint Badiella, Vicenç Villatoro i, l’any passat, Enric Jornet.

Se n’ha fet una tirada de 600 exemplars que es venen a 2 euros (per sota del cost) a la llibreria Re-Read de la Rambla i al Colmado Roca del Passeig Comte d’Ègara. El calendari també té totes les festivitats locals, les diades dels grups de cultura popular i les tradicions terrassenques marcades.

Calendari Colmado Roca 5 Calendari Colmado Roca 4 Calendari Colmado Roca 3 Calendari Colmado Roca 2 Calendari Colmado Roca