El comerç al pont: bon ritme però amb prudència

La majoria dels establiments comercials de Terrassa han obert per aquest pont de desembre, i molts coincideixen en què el ritme de venda ha estat millor que l’any passat. Les compres que els clients han fet aquests dies festius van molt encaminades a les festes de Nadal, alguns fins i tot avancen les compres de Reis, i no pot faltar tampoc el tradicional amic invisible.

Tot i això, la nova variant de Covid-19 Òmicron sembla que a Terrassa genera prudència, i això ho han vist reflectit a les vendes. Molts dels establiments comercials no han volgut desaprofitar el pont de desembre i han obert tots els festius, inclòs el diumenge.

Les festes de Nadal estan al caure i pels carrers s’han vist moltes persones amb bosses de compra, però d’altres que només hi passejaven. Alguns establiments ens han dit que el matí dels festius ha estat més tranquil que no pas les tardes, on sí han vist un increment de persones interessades en comprar productes.

Aquesta és una situació que no s’allunya de la realitat econòmica que es desprèn del darrer informe Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, on Terrassa hi figura com el municipi del Vallès Occidental que més empreses va perdre al llarg del 2020: en total, 434.