Els trens de la Renfe, aturats 20 minuts per la Vaga General

La jornada de Vaga General ha començat a Terrassa a les 7 del matí i a la Plaça Vella. Allà, convocats pel Comitè de Vaga General 18-O, s’han donat cita unes 150 persones que s’ha mobilitzat durant les primeres hores del matí.

Darrera de tres pancartes: “Prou repressió”, “Aturem-ho tot per guanyar-ho tot” i “Contra la precarietat laboral, Vaga General”, a dos quarts de 8 han iniciat el recorregut pels carrers del centre fins enfilar Mas Adei i arribar a l’intercanviador de Renfe i Ferrocarrils.

Entrant per aquest punt han arribat fins a les vies de rodalies de la Renfe quan faltaven 10 minuts per dos quarts de 9. La circulació de trens, en els dos sentits de la marxa, ha estat tallada 20 minuts. S’han viscut alguns moments de tensió entre manifestants i policia municipal. Una persona ha estat detingut pels agents locals.

Després d’uns minuts de calma tensa, la comitiva ha sortit de les vies i ha emprès de nou la marxa passant pel Passeig 22 de Juliol, Cervantes i Rambla. Davant la seu central del BBVA s’hi han aturat.

A la Rasa, han fet abaixar la persiana al bar Zurito i també s’han aturat davant la seu del PSC per cridar consignes contra la sentència del procés.

A les 10 han arribat al Vapor Ventalló. És el segon punt de reunió i concentració de la ciutadania d’aquesta jornada de vaga general.