El Comitè d’Empresa de Mútua denuncia el col·lapse a Urgències: “No es garanteix ni la dignitat”

El Comitè d’Empresa de Mútua Terrassa denuncia, un cop més, que la situació al servei d’Urgències és insostenible i posa en risc la salut dels pacients i els treballadors. Es queixa que el personal està sobrepassat per la quantitat de pacients que han d’atendre. A això cal sumar-hi aquells que haurien d’estar a planta, en un llit, i que, en canvi, han de ser atesos als box d’Urgències, fins i tot als mateixos passadissos.

En aquest sentit el Comitè demana que les ràtios siguin les recomanades: la de 5 malalts per infermer i 8 per metge; a Mútua hi ha metges que han hagut de tenir al càrrec 32 pacients.

Aquesta situació provoca un augment de l’estrés dels professionals, facilita que hi hagi errors i que la tensió arribi als usuaris, portant a situacions incòmodes, que fins i tot posen en perill la seguretat dels treballadors.

El Comitè diu no saber per a què són les obres de remodelació d’Urgències, que ara estan aturades, i denuncia que el nombre de llits a Mútua ha baixat els últims anys, mentre que la població de la ciutat ha cerscut i s’ha envellit.

La queixa l’ha fet arribar a l’empresa sense que, de moment, hi hagi hagut resposta.