El comunicador Marcel Gorgori torna divendres al Centre Cultural amb ‘L’Òpera és medecina’

El comunicador Marcel Gorgori torna al Centre Cultural per presentar el nou espectacle L’Òpera és medecina, una mirada a com s’ha tractat la figura del metge, de la medicina i de les pandèmies al llarg de la història de l’òpera.

Aquest divendres 7 de maig arriba el nou espectacle operístic de Simfonova, que desgrana amb bon humor i complicitat, anècdotes i referències sobre la medecina en l’òpera. Marcel Gorgori, creador i presentador de l’espectacle, estarà acompanyat de tres de les millors veus solistes del país. El tenor Marc Sala, la soprano Laura del Río, el baríton Carles Pachón, i al piano, un dels millors repertoristes de casa nostra, el mestre Josep Buforn.

El públic podrà redescobrir fragments d’Il barbiere di Siviglia, de L’elisir d’amore, de La Traviata o de Faust, entre d’altres. L’Òpera és medecina inclou també diversos fragments cinematogràfics amb pertinents al·lusions als metges i a la medicina que formen part de la nostra cultura audiovisual. Gorgori també tindrà un record a la figura del còmic Joan Capri que, durant més de 40 anys, va fer riure el país parlant bé i malament dels metges, en monòlegs, entrevistes, i fins i tot protagonitzant sèries de televisió. I tot amb l’objectiu d’entretenir al públic i convèncer-los que, amb mascareta, l’òpera també és medecina.

Aquest és el tercer concert operístic que presenta Marcel Gorgori al Centre Cultural sota la marca Simfonova. L’octubre del 2017 va presentar La rebotiga de l’òpera i el desembre del 2019 va visitar Terrassa amb Òpera, de què vas?. Simfonova és una iniciativa impulsada pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, pel director d’orquestra Daniel Antolí, i pel violinista Joaquim Garcia, que creen concerts de gran format, d’òpera i de música simfònica en els quals l’alta qualitat musical es complementa amb una sèrie de recursos comunicatius no habituals en aquesta mena d’espectacles.

Les circumstàncies de la pandèmia fan impossible presentar un espectacle amb 150 persones a l’escenari i per això, excepcionalment, el nou concert de Simfonova, L’Òpera és medecina, és a piano i amb 3 veus solistes, i no amb orquestra simfònica. L’espectacle es podrà veure diventres a partir de les 8 del vespre al Centre Cultural.