El concepte de la corresponsabilitat, compartir les tasques de la llar entre homes i dones, s’explica als instituts

La societat classifica les persones en funció del sexe i envia missatges diferents als homes i a les dones. El gènere és una construcció sociocultural que varia en el temps i que defineix les característiques, les tasques i els rols masculins i femenins.

En l’àmbit domèstic, tot i que cada casa és un món, encara avui en dia hi ha moltes famílies on la dona s’ocupa de la majoria de les tasques de la llar i de cures.

El Servei de Polítiques de Gènere ha impartit aquest dilluns al migdia el taller anomenat “Implica’t a casa, tu hi guanyes” als alumnes de 2n B d’ESO de l’Institut Les Aimerigues.

Els nois i noies reflexionen sobre els rols existents a les famílies, atorguen valor social a les tasques domèstiques i cures i coneixen el benefici de la corresponsabilitat: compartir equilibradament aquestes feines.

El taller s’emmarca dins la campanya de sensibilització “Cicles de vida, camins en igualtat?” que ha programat la Comissió 8 de Març en motiu del Dia Internacional de les Dones.

Les tècniques expliquen als nois i noies que trencar estereotips i sortir d’aquesta norma no és fàcil, però són optimistes: si és una construcció social, diuen, entre tots i totes, la podem canviar.