El Concurs de Dibuix Escolar BBVA bat el rècord amb 208 centres participants

La 40a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, que s’adreça als alumnes de les escoles d’educació primària i d’educació especial d’arreu de Catalunya, enguany ha batut el rècord de participació amb 208 escoles participants provinents de 136 poblacions. A l’anterior edició van participar 155 escoles de 96 poblacions.

Aquesta edició també ha comptat amb rècord de participació d’escoles d’educació especial, amb un total de 26 escoles presentades.

Les poblacions amb més escoles participants han estat Barcelona, Terrassa, Lleida, Sabadell, Tarragona, Rubí, Tortosa, Valls i Gavà.

Els 2.484 dibuixos presentats que van passar al jurat van estar prèviament seleccionats per les escoles.

El Concurs té per objectiu servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

En total, s’han concedit 62 premis. S’han atorgat 36 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è), i 26 premis per a la categoria d’escoles d’educació especial.

Aquest any l’acte d’entrega dels premis, previst per al mes de maig, no s’ha realitzat presencialment i en el seu lloc s’ha gravat un vídeo anunciant els guanyadors i guanyadores.

Els guardonats han rebut a les seves escoles el diploma acreditatiu, a més del seu regal, consistent en un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els contes i els dibuixos premiats.

Les escoles guanyadores obtenen com a premi un ajut econòmic en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.

 

Sis contes per cuidar el planeta
Per a aquest 40è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, els escolars s’han hagut d’inspirar en Sis contes per cuidar el planeta, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional.

Les sis històries han estat alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides es proposa assolir per tal de “Transformar el món” mentre arriba l’any 2030, i que ens volen conscienciar de la importància de cuidar el planeta.

Amb aquesta iniciativa els docents han pogut treballar els contes des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana, els valors socials i cívics, i el medi ambient.