El concurs Punts de Llibre premia sis alumnes pel seu talent artístic

La BCT ha estat l’escenari del lliurament dels premis del 17è Concurs – Exposició de Punts de Llibre. Aquest concurs va ser una iniciativa d’un grup de mestres i bibliotecàries de centres educatius de la ciutat constituïdes en grup de treball dins del Pla de Formació de Zona del curs 1999-2000. Va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer les biblioteques escolars a la ciutat i potenciar l’intercanvi d’experiències entre centres educatius.

El concurs està dirigit a l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària i educació especial de Terrassa i rodalies. A l’edició d’enguany han participat 32 centres i més de 8.000 infants. L’acte ha servit per mostrar les 370 petites obres finalistes. Els guardons han estat per Marc González i Heidi Line, primers en la seva categoria; Rocky Coundoul i Aleix Bertran, segons; i Nayara Mármol i Laia Romero, terceres.

També, a la Biblioteca Central de Terrassa s’ha fet el lliurament dels premis “El somriure del gat”. El certamen ha estat organitzat pel Grup de Didàctica de la Llengua Catalana i Literatura amb el suport del Grup Literari d’Amics de les Arts, l’Associació de Mestres Alexandre Galí, i els Ajuntaments de Matadepera, Viladecavalls i Terrassa.

Aquest premi, de caràcter anual, té com a objectiu promoure i fomentar la creativitat literària en l’alumnat de 2n cicle d’ESO i de Batxillerat i contribuir a difondre el llegat cultural d’Agustí Bartra entre l’alumnat. El concurs ha acollit les modalitats de narrativa i poesia. Enguany s’havien presentat treballs de 101 alumnes.