El confinament ha estat un llast per les persones amb trastorns mentals, sobretot si viuen soles

Una de cada quatre persones ha tingut o tindrà al llarg de la seva vida algun trastorn mental. Depressió, angoixa, esquizofrenia, trastorn bipolar o autisme en són alguns exemples.

Sovint no hi ha cap diagnosi al darrera i per això els casos coneguts i reconeguts són relativament molt pocs. Al novembre del 2017 es va fundar la delegació del Vallès Occidental d’Activament, Col·lectiu Actiu de Persones amb l’Experiència del Trastorn Mental, que té una cinquantena de membres a Terrassa. El seu objectiu és donar-se suport els uns als altres amb els Grups d’Ajuda Mútua. També fan tallers de dibuix creatius, passejades per Vallparadís i assemblees.

Activament Catalunya reconeix que a les persones amb trastorns mentals no els ha anat gens bé el confinament, especialment a les viuen soles. Han fet algunes trobades de forma telemàtica però no tothom té accés a les noves tecnologies. No ha estat fins aquesta setmana que han pogut reprendre les sessions presencials al Casal Cívic de Ca n’Aurell.

Després de vacances Activament Vallès Occidental començarà a preparar, per l’octubre de l’any que ve, un festival creatiu i participatiu, anomenat Creativament.