El confinament va fer aflorar nous casos de violència filio-parental

Durant el confinament s’han multiplicat per 6 les trucades d’urgència per casos de violència filio-parental que atén l’Associació Raíces, una entitat terrassenca amb 7 anys d’experiència.

El tancament durant dos mesos i mig ha agreujat la relació de moltes famílies que, en la majoria de casos, ja tenien problemes previs.

L’atenció telefònica ha servit per donar pautes per gestionar la situació però també perquè mares i pares poguessin explicar-se i desfogar-se. Amb tot, la majoria no ha demanat després un seguiment presencial del seu cas.

Les psicòlogues expertes de l’Associació Raíces asseguren que no hi ha un perfil concret i que qualsevol família es pot trobar amb aquest problema.

I pel que fa a les causes, són molts factors els que poden provocar el conflicte.

L’associació atén casos particulars però també derivats de serveis socials, polítiques de gènere i de l’equip d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra. En l’últim any han incorporat al seu projecte professional la intervenció en altres violències com l’abús sexual en nens i adolescents, assetjament escolar i la violència de gènere en adolescents. A més, han obert seu a Manresa i Badalona.