El Consell Comarcal alerta d’una nova pobresa estructural malgrat la recuperació

L’atur a la comarca va assolir el seu màxim històric al març del 2013 amb 88.113 persones sense feina. En quatre anys la desocupació s’ha reduït en un quaranta per cent. És un indicador que estem sortint de la crisi que va en la línia de l’evolució de es dades macroeconòmiques.

Però el consell comarcal alerta que no tot són flors i violes. Aquest divendres ha presentat l’estudi sobre desigualtat i pobresa al Vallès Occidental per encàrrec del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses.

L’estudi conclou que hi ha una pobresa estructural lluny de revertir-se, un 43% d’aturats que no reben cap prestació, un 46% d’aturats de llarga durada i un 27% de treballadors que cobren menys de 12.000 euros anuals.

L’estudi revela que la pobresa extrema s’ha més que doblat i que un 14 per cent de la població va haver de ser atesa pels serveis socials en un any.

Dijous de la setmana que l’estudi es presentarà al Consell d’Alcaldes i Alcaldessees. Amb l’informe sobre la taula el consell haurà de decidir quines mesures emprèn per combatre la desigualtat i la pobresa.