El Consell Comarcal anima a xiular fora de joc a l’LGTBI-fòbia

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col•lectiu LGTBI+. Un any més, des del Consell Comarcal del Vallès Occidental anima els ajuntaments de la comarca i les entitats esportives a compartir el compromís a favor de la igualtat de totes les persones i treballar conjuntament per a eradicar l’LGTBI-fòbia als camps de futbol i què els jugadors i les jugadores puguin sentir-se lliures. El Consell ofereix formació gratuïta als clubs en aquest àmbit.

El Consell Comarcal ha fet arribar als clubs de futbol el material per tal de fer-lo visible a la seu de l’entitat i també un xiulet per tal que, de nou, es pugui fer realitat l’eslògan “Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia”. També anima els clubs a fer una xiulada simbòlica al camp i difondre-ho a través dels seus canals de comunicació i xarxes socials.

Aquest divendres, el Centre d’Esports Sabadell ja es va unir a la iniciativa, amb un acte simbòlic a la Nova Creu Alta. A les pantalles del camp es podia llegir el compromís del club contra l’homofòbia i el braçalet del capità Óscar Rubió va lluir la bandera LGTBI.

 

Font: Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

Font: Consell Comarcal del Vallès Occidental