El Consell Comarcal anuncia que el Ministeri de Foment millorarà la senyalització i seguretat a la R4

El Ministeri de Foment s’ha compromès a licitar, en els propers mesos, el projecte de millora de les instal·lacions de senyalització i dels sistemes de seguretat de la línia R4 de Renfe entre Terrassa i Manresa. Aquests sistemes inclouran el mecanisme de Bloqueig Automàtic Banalitzat en una primera fase i, més endavant, el Sistema Europeu de Gestió de trànsit. Les dues actuacions estarien acabades en un any i mig, un cop licitades.

L’anunci l’ha fet el Consell Comarcal després d’una trobada monogràfica a la seu ministerial a la que van assistir el conseller Amadeu Aguado, la gerent de l’ens comarcal, Núria Carrés, l’alcalde de Vacarisses, Toni Masana, i responsables d’entitats i administracions del Bages. Des del Consell Comarcal valoren positivament la reunió i la predisiposició dels representants de l’Estat:  el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge i pels presidents de RENFE i Adif, que haurien reconegut una manca històrica d’inversions en la línia R4.

Segons el Consell Comarcal, el Ministeri s’ha compromès a crear una comissió de seguiment d’un Pla de Manteniment i inversions formada pel mateix Ministeri, Renfe i Adif i els representants d’ajuntaments, consells comarcals i agents socioeconòmics del tram Terrassa-Manresa. Els ajuntament d’aquest tram podran participar en l’elaboració del Pla de Rodalies que coordina l’exdiputat Pere Macias.

Pel què fa als accidents recents a Vacarisses i Castellgalí, els representants de Foment haurien explicat que hi ha obertes dues investigacions i han volgut transmetre confiança en la seguretat de la línia.

Després de la reunió, representants de la delegació han mantingut trobades amb representants de diversos grups parlamentaris que són membres de la comissió de Foment.