El Consell Comarcal aporta 6.000€ als ADF per a la prevenció d’incendis forestals aquest estiu

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF han renovat el conveni de col·laboració per a la prevenció d’incendis forestals. L’ens aportarà aquest any 6.000 euros als voluntaris per a diverses actuacions de manteniment, un tècnic a les instal·lacions i la cooperació en els programes de treball dels plans de prevenció d’incendis.

La signatura s’ha fet coincidir amb l’inici de l’època de més risc als boscos, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Les dues parts han destacat que el Vallès Occidental és una de les comarques més vulnerables i amb més perill d’incendi per la gran quantitat de massa forestal i la pressió dels dos grans nuclis de població existents. Amb tot, reconeixen que les intenses pluges de l’hivern i la primavera han servit per hidratar la zona i afrontar la temporada amb més garanties que anys anteriors.

Els ADF han agraït l’aportació que fan els ajuntaments, uns diners que consideren absolutament necessaris per tenir cura dels boscos i complementar així la inversió de la Generalitat, que aquest any és d’un milió d’euros per a tot Catalunya.