El Consell Comarcal aprova un pressupost de 22’8 milions d’euros centrat en millorar el benestar

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat un pressupost per l’any 2018 de 22.886.857’43 euros. És un pressupost centrat en millorar el benestar de les persones i reforçar el paper del consell envers els ajuntaments, apostant pel personal de la institució i fomentant el seu treball. El pressupost 2018 suposa un augment de 3.097.351’25€, un 17% més que l’any anterior. Per segon any, el pressupost respon als quatre eixos que marca el PAC (Programa d’Actuació Comarcal). El Pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups comarcals del PSC, PDeCAT i ERC i amb les abstencions dels grups de l’Entesa, CUP-CAV, Ciutadans i Partit Popular.

El president del Consell Comarcal ha presentat els comptes pel 2018 i ha remarcat que “l’atenció a les persones continua sent el centre d’atenció principal d’aquest Consell Comarcal”. En aquest sentit ha destacat que “l’eix de les polítiques socials i de cohesió segueix sent el que s’emporta més de 80% de la despesa”. Ignasi Giménez ha destacat que són “uns pressupostos finalistes en un 90%, finançats a través de diferents programes”.

Amb aquest pressupost el govern del Consell Comarcal vol centrar la seva actuació en diferents prioritats: garantir l’equitat en els serveis comarcals, l’aposta clara per la cohesió social i ajuts a les persones més vulnerables, la consolidació i millores al personal de la institució, avançar en la consolidació del salari mínim comarcal, desenvolupar el programa Vallès Circular i implementar millores en eficiència energètica dels edificis del Consell per a la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.