Foto Ignasi Giménez I Joan Trench

El Consell Comarcal augmenta l’aportació als ADF arran la vulnerabilitat dels boscos per la sequera

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, s’ha reunit aquest dijous amb el president de la Federació d’Associacions de Defensa Forestal (ADF) del Vallès Occidental, Joan Trench. En la trobada s’ha valorat la situació dels boscos de la comarca i com s’afronta la temporada d’estiu, que es preveu especialment complicada per la situació de sequera que viu Catalunya. És per això que Giménez li ha comunicat que enguany s’incrementarà l’aportació que es fa cada any per a la tasca de prevenció d’incendis forestals.

Foto Ignasi Giménez I Joan Trench

El Consell Comarcal i la Federació ADF signen anualment un conveni de col·laboració, mitjançant el qual el consell fa una aportació econòmica de 6.000 euros a la federació en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. Aquest any, es preveu complementar l’aportació amb 3.500 euros més per a l’actualització i renovació de les llicències dels repetidors del senyal radioelèctric. Es preveu aprovar aquest import al proper Ple del 29 de març.

Les dues parts treballen de forma continuada i conjunta per la prevenció d’incendis a la comarca. Durant aquest mandat, el Consell Comarcal ha donat suport a actuacions de la Federació comarcal d’ADF amb aportació econòmica de recursos propis, per a diferents actuacions.