El Consell Comarcal contracta agents cívics per a 10 municipis

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha contractat recentment deu persones per exercir d’agents cívics a deu municipis de la comarca, cap d’ells Terrassa. Són Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. La seva feina forma part del projecte Promoció de la Convivència al Vallès Occidental. Abans de començar a exercir, els deu agents cívics han rebut formació específica sobre intel·ligència emocional i habilitats comunicatives.

Aquestes contractacions s’han fet en el marc d’una convocatòria extraordinària del Programa Treball i Formació de la Generalitat, un programa cofinançat pel Fons social Europeu amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la covid-19 en l’ocupació. Les persones contractades havien d’estar inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades a partir del 16 de març de 2020 o en risc de caure en situació d’atur de llarga durada (6 mesos d’atur en els darrers 18 mesos), no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni d’ajuts.

La missió dels agents cívics és oferir assistència als ciutadans informant-los i fomentant accions de bona convivència i respecte. Els seus àmbits d’actuació van des de la neteja viària i la gestió de residus a la mobilitat dels vehicles.