El Consell Comarcal coopera directament al Senegal amb un projecte d’higiene escolar

Rentar-se les mans pot evitar moltes malalties infeccioses digestives i respiratòries. El Consell Comarcal ha signat un conveni amb la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) i l’empresa SOREA per estimular aquest hàbit entre 450 nens i nenes de 6 a 8 anys de 3 escoles de la comunitat rural de Missirah, al Senegal.

5 treballadors i treballadores del consell han estat seleccionats i s’han preparat des de fa mesos per viatjar del 4 al 18 de novembre a la zona. L’objectiu és realitzar activitats pedagògiques que incideixen en aquest missatge: la importància de rentar-se les mans, sobretot abans de menjar.

El projecte titulat “Abans de menjar, em rento les mans” va sorgir dels pressupostos participatius 2017. El Consell Comarcal destina 5.000 euros dels seus ingressos a aquesta acció solidària i de cooperació internacional. Ho farà directament, sense intermediaris.

El material necessari per fer els tallers (les samarretes i les pintures) l’aporten les dues empreses que han subscrit l’acord.

El projecte s’ha centrat al Senegal perquè a la comarca hi viuen més de 2.000 persones procedents d’aquell país. Només a Terrassa, 1.165 senegalesos, molts d’elles procedents d’aquesta mateixa comunitat rural.