Foto Nens Senegal

El Consell Comarcal desenvolupa un projecte destinat a infants d’una comunitat rural del Senegal

Un equip tècnic del Consell Comarcal ha desenvolupat el programa “Avant de manger je me lave les mains” al Senegal.

S’ha reprès d’aquesta manera el projecte de cooperació que es va haver d’aturar per la pandèmia de la COVID-19. A través d’un reportatge, el Consell ha recollit l’experiència de les persones que han desenvolupat el projecte i com aquest ha impactat a la comunitat de Missirah.

Amb l’objectiu d’avançar en un tipus de cooperació horitzontal, les cooperants vallesanes han treballat conjuntament amb el professorat senegalès de tres escoles diferents localitzades a la regió de Missirah, de la República del Senegal, a l’Àfrica Occidental. El seu treball té com a finalitat impulsar una mida bàsica d’higiene com la de rentar-se les mans perquè al Senegal es té com a costum menjar portant els àpats amb els dits a la boca i l’hàbit de rentada de mans és prioritari per a protegir-se de possibles contagis en temps de pandèmia i al mateix temps, evitar transmissions per via oral d’altres possibles malalties.

Els cooperants han treballat a les escoles impartint amb material didàctic als nens i nenes la idea de netejar-se les mans després de qualsevol activitat amb la finalitat de reforçar la pràctica de la higiene de les mans i sobretot abans de menjar.

En paral·lel a la intervenció directa, el Consell Comarcal també porta a terme un projecte de suport a l’educació secundària a Missirah. Aquest projecte ha comportat la construcció de quatre aules que donen servei a uns 200 estudiants.

Avant de manger je me lave les mains

El projecte de cooperació tècnica i directa “Avant de manger je me lave les mains”, a la comunitat rural de Missirah, al Senegal, es va portar a terme durant els anys 2017 i 2018. Posteriorment, es va haver d’aturar pels efectes de la pandèmia i la impossibilitat de viatjar a la zona per les restriccions vigents els darrers anys.

La intervenció tècnica sobre el terreny permet anar més enllà de les accions de finançament i transferència de recursos materials, per arribar a la transferència de coneixement i la participació directa de la institució en tot el cicle del projecte. La cooperació tècnica, més que qualsevol altra manera de col·laboració entre municipis amb diferents graus de desenvolupament humà i material, és la modalitat que permet un cert intercanvi més obert, recíproc i amb voluntat que hi sigui al mateix nivell entre aquests.