El Consell Comarcal dona feina a 54 empleats a través del programa Treball i Formació

Aquesta setmana han començat a treballar els 54 empleats beneficiaris del programa Treball i Formació, del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Una vintena de treballadors s’incorporen a la plantilla de l’organisme territorial, desenvolupant funcions de tècnics i auxiliars administratius amb contractes temporals de 12 mesos. D’altra banda, la resta d’empleats es dedicaran a tasques municipals als ajuntaments de la comarca. En aquest cas, amb contractes d’entre 6 i 12 mesos, les places que s’han cobert són d’auxiliars administratius, agents cívics, treballadors de la llar i peons de brigada.

La iniciativa, que té l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones, combina un contracte de treball amb la formació transversal per l’ocupació. Una mesura que permetrà millorar la formació de les persones contractades; la majoria d’elles, aturats de llarga durada.

Concretament, un total de 19 tècnics i auxiliars administratius s’han incorporat al Consell Comarcal per donar suport als diferents departaments de l’organisme. Les àrees que han rebut els nous treballadors i treballadores són Desenvolupament Econòmic Local, Territori i Cooperació, Benestar Social i Educació, i Serveis Generals. Una persona treballarà al Consorci de Residus del Vallès Occidental. El mes de desembre ja es van incorporar dins el marc del programa dues persones encarregades de la gestió i coordinació del mateix.

Les persones contractades a l’organització treballaran en diferents projectes, com són la millora de l’atenció a les persones; l’impuls i dinamització d’una activitat econòmica sostenible i competitiva; el manteniment, gestió i millora d’espais, equipaments i recursos locals; la millora dels serveis públics i aprofitament de les tecnologies i el suport al desenvolupament de projectes estratègics comarcals.

D’altra banda, un total de 33 persones contractades dins el programa han començat a treballar en diferents municipis de la comarca com a auxiliars administratius, agents cívics, treballadors de la llar i peons de brigada municipal. Els municipis que han acollit aquestes noves incorporacions són Castellbisbal, Polinyà, Rellinars, Sant Quirze, Sentmenat, Ullastrell, Palau-Solità i Plegamans, Sant Llorenç Savall, Vacarisses i Viladecavalls. En aquests casos, la duració dels contractes variarà de 6 a 12 mesos.

El president del Consell Comarcal ha rebut les persones que s’incorporen a la feina i els ha encoratjat a afrontar aquests mesos com una experiència que els ha de permetre conèixer l’administració, formar-se i decidir, en un futur, si volen optar a alguna de les convocatòries públiques que es puguin ofertar. A més, el president comarcal els ha volgut remarcar que “el treball en una administració és diferent, i hem de vetllar perquè tots els procediments es facin correctament”.

El programa Treball i Formació contempla quatre línies d’actuació. La primera se centra en persones que es troben en situació d’atur de llarga durada i que no reben cap tipus de prestació econòmica. La segona s’adreça a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. La tercera es dirigeix a dones desocupades amb atur de molt llarga durada o que hagin estat víctimes de violència de gènere. Per últim, la quarta línia subvenciona la persona o persones que realitzaran les tasques de gestió i coordinació del programa.

Aquest projecte està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat pel Programa Operatiu del Fons Social Europeu. L’execució del mateix s’allargarà fins el gener de 2019.