El Consell Comarcal facilita a les famílies targetes moneder per comprar aliments

El Consell Comarcal aporta 50.000 euros per aquest estiu, en suport al projecte d’alimentació per a famílies vulnerables de Ceru Roja. Es tracta d’un sistema de targetes moneder carregables per poder comprar aliments als establiments més pròxims. Amb aquesta aportació inicial es podran distribuir en el pròxim trimestre, 120 targetes moneder amb 100 euros al mes. Els criteris per a la distribució de l’ajut serà l’Àrea Bàsica de Serveis Socials dels ajuntaments que apostin per aquest sistema que també n’assumiran les càrregues posteriors de les targetes.

Les famílies serán derivades pels Serveis Socials i la Creu Roja en farà un seguiment junt amb accions per a l’alimentació saludable i la recerca de feina.  La consellera de Drets Socials del Consell Comarcal, Miriam Casaramona, apunta que “impulsem la implantació d’un sistema de targetes per tal de garantir l’accés a l’alimentació fresca, dignificant i normalitzant el dret de rebre una ajuda alimentària. Que les famílies puguin realitzar les compres als establiments de proximitat, està lligat també a una estratègia de fomentar la reactivació econòmica dels comerços locals”.

La voluntat del Consell Comarcal és la d’un canvi de model en la distribució dels ajuts alimentaris, dignificant i normalitzant el dret a rebre una ajuda alimentaria per part de les famílies en situació de vulnerabilitat. Creu Roja s’ha adherit al Pla de Reconstrucció comarcal amb la voluntat de continuar donant respostes i cobrir les necessitats bàsiques de les persones, millorant la cobertura alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat social, especialment les més afectades per la crisi sanitària.

El Consell Comarcal i Creu Roja van signar l’abril de 2019 un conveni de col•laboració com a marc per a dur a terme les actuacions conjuntes de desenvolupament de projectes i activitats de suport a les persones més vulnerables. La Comissió Permanent ha aprovat l’addenda corresponent al conveni marc de col•laboració pel projecte de suport a l’alimentació amb targetes pre-carregades. Els Serveis Socials Bàsics han vist augmentada la demanda d’ajuts d’urgència social i en especial la necessitat d’ajuts d’aliments. En el conjunt de l’Àrea Bàsica s’ha passat de les 551 famílies ateses el mes de gener de 2020, abans de la crisi de la COVID19, a les 846 famílies el mes de maig.