El consell comarcal impulsa l’ús de la biomassa dels boscos de la comarca a ajuntaments i empreses

El Servei Públic de Biomassa Forestal del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha acollit aquest dimarts la jornada “Biomassa de proximitat: accions per a l’emergència climàtica i oportunitats de desenvolupament local circular”, sobre els beneficis i les oportunitats derivades de l’ús de la biomassa forestal.

Hi van assistir representants d’ajuntaments de la comarca i de comarques veïnes, experts de la UAB, empreses i persones tècniques de diferents institucions que tenen interès en l’ús de la biomassa forestal de proximitat.

A la sessió es van explicar diferents experiències i accions locals que posen de manifest que la biomassa forestal suposa una oportunitat per als municipis i les empreses de la comarca. A més, es va realitzar una visita a les instal·lacions del Servei Comarcal de Biomassa Forestal, concretament al Centre logístic de Biomassa i a les instal·lacions tèrmiques de l’Hospital de Terrassa.

El vicepresident tercer del Consell Comarcal i conseller de Territori i Transició Ecològica, Carles Rodríguez, va afirmar durant la jornada que la combustió de biomassa s’emmarca en “un canvi necessari i urgent de model energètic, en el marc d’emergència climàtica actual, ja que la combustió de biomassa en substitució dels combustibles fòssils, redueix dràsticament l’emissió de CO2 i el seu efecte hivernacle i d’escalfament global”.