Adf Forestals (4)

El Consell Comarcal incrementarà amb 2.500 euros l’aportació als ADF

El Consell Comarcal incrementarà amb 2.500 euros l’aportació als ADF del Vallès Occidental pel 2024. La mesura respon a la vulnerabilitat dels boscos provocada per la sequera. 

El Ple comarcal va aprovar el dijous 16 de maig una partida de 2.500 euros. Aquests diners es sumaran a la xifra de 6.000 euros que es destinen anualment a l’ADF del Vallès Occidental. Des de l’ens comarcal s’ha valorat la situació de sequera que viu Catalunya i que manté la comarca en situació d’excepcionalitat. Aquesta excepcionalitat continua malgrat que els embassaments han viscut una revifada gràcies a les pluges de les darreres setmanes.

Els darrers anys el Consell Comarcal ha donat suport a actuacions de la Federació comarcal d’ADF amb aportació econòmica. Les dues entitats signen anualment un conveni de col·laboració. Mitjançant aquest acord, doncs, el Consell realitza una aportació econòmica a la Federació ADF per dur a terme les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. Amb aquests diners els darrers anys s’han realitzat actuacions de millora als vehicles, a la sala de control o als equips de ràdio. També s’han finançat actuacions derivades de les tasques de prevenció, d’intervenció immediata o de coordinació.

El Consell Comarcal i la Federació d’Associacions de Defensa Forestal (ADF) del Vallès Occidental, treballen de forma continuada i conjunta per la prevenció d’incendis a la comarca.