El Consell Comarcal instal·la 640 m2 de plaques fotovoltaiques a la seva seu

El Consell Comarcal avança en el seu compromís amb el medi ambient i ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica per l’autoconsum a la seva seu. Són 640 metres quadrats que permetran una cobertura del 20% del consum total d’energia dels dos edificis existents.

L’actuació forma part d’un paquet d’actuacions de millora de l’eficiència energètica per reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. De fet, la nova instal·lació evitarà una contaminació equivalent a gairebé 3.000 trajectes de 40 km en cotxe. L’ens comarcal té previst estalviar 6.000 euros anuals en la factura energètica.

El cost de la instal·lació ha estat de 82.000 euros, un pressupost que el Consell Comarcal preveu tenir amortitzat en un període d’entre 12 i 14 anys.

Amb aquesta iniciativa, l’ens supramunicipal vol donar exemple i incentivar altres administracions i particulars. Una altra de les accions previstes pel consell és ampliar el projecte Boscos del Vallès amb noves calderes de biomassa arreu de la comarca, així com l’elaboració d’un pla supramunicipal per millorar la qualitat de l’aire.