El Consell Comarcal lluita per preservar l’activitat industrial a la comarca

Els alcaldes del Vallès Occidental aproven en el Consell Comarcal un acord per preservar l’activitat industrial a la comarca i se solidaritzen amb els treballadors de les empreses General Cable i TE Connectivity, afectats per un Expedient de Regulació d’Ocupació. Segons dades de l’Observatori Comarcal s’ha obert un parèntesi en la dinàmica de recuperació del mercat de treball iniciada el 2014. El segon trimestre del 2019 la indústria és l’únic sector que interanualment perd ocupació respecte al mateix trimestre d’ara fa un any.

En els darrers dotze mesos s’han perdut 523 llocs de treball, amb una pèrdua significativa en l’automoció i el metall. Durant el 2019 ja s’han dut a terme 25 ERO que afecten a 447 treballadors del Vallès Occidental, 117 dels quals del sector industrial. L’anunci de cable Prysmian que ha dit que tancarà la companyia General Cable de Manlleu i de Montcada i Reixac afecta directament a 153 treballadors de la planta vallesana, i l’empresa de components de l’automòbil TE Connectivity, també a Montcada i Reixac, amb un expedient que afecta a 101 treballadors, mostren l’alentiment de l’economia global amb efectes directes en la indústria del Vallès Occidental.

Per això el Consell Comarcal, a banda de mostrar tot el seu suport als Ajuntaments implicats i als treballadors afectats, reclamen a la Generalitat que iniciï una negociació amb les empreses General Cable i TE Connectivity perquè mantinguin el màxim de nombre de llocs de treball a la comarca. Els alcaldes vallesans refermen així el seu compromís amb el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i proposen coordinar accions conjuntes amb tots els actors per preservar l’activitat productiva, els llocs de feina i un teixit productiu de qualitat. La moció aprovada reclama també al Govern el desplegament del Pacte Nacional per la Indústria i reforçar l’activitat industrial a la comarca.