El Consell Comarcal presenta un programa per fer arribar el turisme de proximitat a l’àmbit educatiu

És força habitual que valorem molt el què tenim lluny de casa i no donem massa importància al que tenim aquí. Si alguna cosa bona va portar el confinament comarcal és que moltes persones han descobert racons del Vallès Occidental que desconeixien. Una de les prioritats del Consell Comarcal és potenciar aquest turisme de proximitat en totes les seves vessants, entre elles l’educativa.

Aquest dimecres l’ens comarcal ha presentat al Castell Cartoixa el programa de turisme educatiu, que posa en comú les activitats i propostes de museus, centres d’interpretació, parcs naturals i empreses de lleure educatiu.

El programa s’estructura en tres eixos, dedicats a l’alumnat, al professorat i a les famílies, cadascun amb el seu propi eslògan: Descobreix el Vallès, Aprèn al Vallès i Explora al Vallès.

La plataforma aprenalvalles.cat vol ser un punt de trobada entre les empreses i els educadors. De moment ja s’hi inclouen 120 activitats d’una quinzena d’empreses i entitats.

En l’àmbit familiar el Consell Comarcal ha editat una guia turística i educativa que permet fer descobertes al patrimoni cultural i natural. Aquesta primera edició esta dedicada al món dels bandolers. La guia, que proposa diverses activitats, es pot descarregar a internet.