El Consell Comarcal presenta una experiència de cooperació tècnica en unes jornaes del FCCD

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha presentat aquest dimarts a Barcelona la seva experiència en matèria de cooperació tècnica directa amb el projecte “Avant de manger, je me lave les mains”, en el marc de les jornades sobre cooperació pública, organitzades pel Fons Català de Cooperació.

La cooperació tècnica de les administracions públiques és una eina de solidaritat entre municipis de diferents països. Consisteix en l’intercanvi de coneixements, tecnologies i experiències entre entitats locals i els seus equivalents en països del sud. L’objectiu és millorar les capacitats d’organització interna i la qualitat dels serveis públics dels municipis implicats.

El motor principal d’aquest tipus d’iniciativa són els tècnics i tècniques que, voluntàriament, traspassen els seus coneixements i habilitats professionals a tercers i, d’aquesta manera, n’augmenten les capacitats i l’autonomia.

Els consells comarcals del Vallès Occidental i l’Oriental van impulsar el novembre de 2018 el programa “Avant manger, je me lave les mains 2018” que es va portar a terme a sis escoles de Missirah i va anar adreçat a un total de 428 nens i nenes.