El Consell Comarcal rep el premi “Acció Climàtica” pels seus projectes d’aprofitament alimentari

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha premiat el projecte de Sostenibilitat Alimentària del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el guardó “Acció Climàtica”. Un premi que pretén distingir iniciatives locals úniques en diferents àmbits. Manolo Robles, conseller comarcal d’Educació i formació, va ser l’encarregat de recollir el guardó.

L’acte dedicat a la 1a edició dels Premis ACM va ser dissabte passat coincidint amb la commemoració dels 40 anys de l’entitat a l’auditori Marià Vila d’Abadal de Vic. Durant el lliurament es van reconèixer fins a sis iniciatives locals d’entre els 50 projectes que s’havien presentat a la convocatòria.

El projecte de Sostenibilitat alimentària que presentava el Consell Comarcal es basa en iniciatives per a recuperar aliments en condicions òptimes per al consum ciutadà, i a l’hora crear un model de circularitat de residus i aliments en diferents àmbits. Dues d’aquestes iniciatives son Recooperem i el Mercat Circular, les quals impulsen l’aprofitament d’aliments saludables a través de diferents entitats com bancs d’aliments o rebosts. Aquests aliments acaben sent distribuïts a famílies i persones en situacions de dificultats econòmiques o socials.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, destaca la iniciativa Recooperem com “un projecte que vol donar una segona vida a àpats que estan cuinats, que es malbarataven i que en un principi eren àpats d’escoles però que aviat seran també d’empreses, hospitals i restaurants. Aquest premi significa reafirmar-nos en que avancem en el bon camí, Aquest és un projecte que té un impacte social, econòmic i ambiental. Us agraïm aquest premi i felicitem l’ACM pel seu 40 aniversari”. 

De moment aquest projecte s’està duent a terme només a menjadors escolars amb intenció d’ampliar-se a altres sectors. Fins ara hi ha implicats 11 municipis, 46 escoles, 22 empreses de menjador i 12 entitats d’àmbit local.