El Consell Comarcal s’adhereix a la Declaració per la Millora de la Qualitat de l’Aire’

Aquesta setmana s’ha celebrat a Sabadell el segon Congrés de Qualitat de l’Aire. En aquest marc s’ha reunit la primera Cimera d’Alcaldies per un Aire Net de Catalunya que ha aprovat la “Declaració per un acord social i polític per la Millora de la Qualitat de l’Aire”. Es tracta d’una declaració per avançar en les accions i estratègies de resposta des del món local que ha estat assumida per una quarantena d’ens locals.

Amb l’adopció d’aquesta declaració els ens adherits es comprometen a treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya un gran acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire, amb participació rellevant del món local. Així mateix es comprometen a adoptar mesures fermes per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle als pobles i ciutats, més enllà de les competències atribuïdes i impulsar accions concretes i urgents. Podeu consultar la declaració aquí.

De fet, el Vallès Occidental va aprovar el gener el Pla d’Acció Supramunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire. Va ser així la primera comarca en disposar d’un pla d’aquestes característiques, amb implicació de tots els seus municipis. No només dels municipis que generen contaminació, sinó també els que la reben i la pateixen.