El consell comarcal signa a Dinamarca la Declaració de Ciutats Circulars

Aquesta setmana comença a Dinamarca el projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives”, que compta amb la participació del Consell Comarcal del Vallès Circular.

El projecte CityLoops té com a finalitat desenvolupar, implementar i replicar una sèrie d’enfocaments i instruments innovadors de planificació urbana per facilitar el tancament dels fluxos de material urbà: en concret residus orgànics alimentaris i materials de la construcció i sòl, reduint així la petjada ambiental i augmentant la capacitat regenerativa de les ciutats europees.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Centre Tecnològic LEITAT són dues de les 28 entitats de 8 països que participen en aquest projecte. Es situa dintre del Programa Marc Horizon 2020, té una durada de 4 anys i un pressupost global de 10.646228,65€. El Centre Tecnològic LEITAT participa donant suport a la replicació de les actuacions demostratives al Consell Comarcal i a altres entitats i territoris.

Hi participen Dinamarca, Finlàndia, Holanda, Portugal, Noruega, Espanya, Alemanya i Bèlgica. I el Vallès Occidental i Múrcia, que participen com a territoris de replicació, tindran l’oportunitat d’establir relacions d’agermanament amb alguna de les ciutats amb actuacions demostratives, i rebre tallers i acompanyament per la realització d’un pla de replicabilitat.

La participació en aquest projecte europeu obre al Vallès Circular una finestra d’experiències en diferents païso, així com l’oportunitat de seguir de prop el disseny i la implementació de propostes innovadores que poden ser replicades en el Vallès Occidental. També és una manera  d’obrir vies de col·laboració amb entitats europees i d’accés a nous projectes i a finançament.