El consell comarcal treballa amb els ajuntaments per impulsar una nova fiscalitat verda

El Consell Comarcal ha acollit avui la sessió de treball “Fiscalitat verda amb afectació a la indústria, llicències d’obres i activitats”, amb els ajuntaments de la comarca. Durant la sessió, en el marc del Pacte per la Reindustrialització impulsat pel Consell, s’ha presentat la mesura de Fiscalitat local i simplificació administrativa amb afectació a la indústria.

Actualment es treballa per establir una millor coordinació de les bonificacions i els tràmits administratius de les empreses entre ajuntaments, així com per incentivar l’economia circular, la sostenibilitat, la transició i eficiència energètica, en el context d’emergència climàtica que viu actualment el planeta. El vicepresident 3r del Consell Comarcal Carles Rodríguez remarcava que “Hem d’avançar cap a una fiscalitat verda en el context de canvi climàtic”.

Yolanda Rivera, regidora d’economia de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, explicava que l’objectiu de l’actuació és disposar d’un protocol de simplificació, millora i qualitat de les llicències d’obres i d’activitat a la comarca del Vallès Occidental. “Malgrat els esforços dels ajuntaments, creiem que encara hi ha marge de millora en la gestió i la tramitació de les autoritzacions locals en l’àmbit empresarial”, assenyala.

En aquesta sessió de treball han participat responsables tècnics dels ajuntaments vinculats a les ordenances, el medi ambient, les llicències d’activitats i obres i la promoció econòmica. Es preveu que els treballs i resultats d’aquestes dues accions es presentin a la Taula de fiscalitat local i simplificació administrativa del març de l’any vinent, en la qual hi participaran responsables polítics dels ens locals.