El Consell Comarcal treballa per augmentar els habitatges públics de lloguer assequible

El Consell Comarcal ha engegat el projecte pilot “Habitatge públic de lloguer assequible al Vallès Occidental” que aborda el repte d’augmentar el parc d’habitatge de lloguer municipal, a preus menors als de mercat.  La proposta s’ adreca als municipis de la comarca sense serveis propis en matèria d’habitatge i actualment, 4 ajuntaments ja estan treballant en la fase inicial: Palau-solità i Plegamans, Vacarisses, Sentmenat i Ullastrell.

El projecte pilot se centra en l’increment del parc de lloguer públic i s’estructura en 2 línies d’actuació. La primera línia d’actuació s’inicia amb la detecció de parc públic existent. A partir d’un primer inventari i una diagnosi, es proposa un pla d’acció que prioritzi i possibiliti l’adequació del patrimoni detectat per a convertir-lo en habitatge assequible, al llarg de les següents fases del projecte. 

La segona línia d’actuació, en la fase d’inici, analitza i detecta solars públics susceptibles de poder-hi promoure habitatge de protecció oficial, en règim de lloguer, i tot seguit proposa un pla d’acció per a les següents fases del projecte.

El Consell Comarcal actualment ja promou l’augment del parc d’habitatge privat de lloguer des de la Borsa Comarcal d’Habitatge de Lloguer Assequible.