El Consell d’Alcaldies i agents socials i econòmics subscriuen un pla de reconstrucció postCovid-19

El Vallès Occidental ja disposa d’un Pla de Reconstrucció Social i Econòmica per fer front a la realitat derivada de la Covid-19. L’ha aprovat aquest dimarts el Consell d’Alcaldies en una reunió a la que han estat convidades les cambres de Sabadell i Terrassa, les patronals Cecot, Pimec i Ciesc, els sindicats UGT i CCOO, Càritas i Creu Roja. Totes han subscrit el document, que inclou cent mesures transversals i territorials, de protecció social, de reactivació econòmica i de sostenibilitat i responsabilitat social. És un pla general que cada municipi s’ha d’adaptar a les seves necessitats.

No és el primer cop que els ajuntaments de la comarca es posen d’acord en un document conjunt. Al 2014 ja van aprovar el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. Ara l’atur comarcal ha tornat a pujar significativament i en tota la comarca s’han presentat 10.500 ERTO, amb més de 90,000 treballadors afectats, un de cada tres.

Isaac Albert està convençut que el Pla comarcal de Reconstrucció influirà positivament al Pacte de Ciutat que l’Ajuntament de Terrassa vol tenir enllestit a finals de juliol i confia que els partits que se n’han retirat s’hi reincorporin.