El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana denuncia “la greu vulneració del dret a l’habitatge”

El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana ha celebrat aquest dissabte, 16 de juny, la reunió mensual per preparar l’estratègia per traslladar els resultats del II Parlament Ciutadà de Terrassa al Ple Municipal. D’aquesta forma, les 8 resolucions del Parlament, – 3 declaracions i 5 mocions – es portaran a les successives sessions plenàries de l’Ajuntament de Terrassa.

A través d’un comunicat, la comissió del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana anuncia que el Ple de juny es llegiran les dues primeres declaracions. L’Associació de veïns del Segle XX llegirà la declaració contra la repressió de l’Estat, mentre que la Comissió de Seguiment de la Carta dels Drets Humans a la Ciutat llegirà la Declaració de Drets, en la qual el Parlament Ciutadà de Terrassa manifestava “la necessitat de defensar els drets fonamentals i l’aplicació de la Carta Europea de defensa dels Drets Humans a la ciutat, signada per l’Ajuntament”.

El Consell ha aprovat també començar a preparar la participació en el Ple de setembre. Per aquest motiu ja ha convocat tots els grups municipals a una reunió el pròxim 27 de juny.

A la vegada, des del Consell denuncien “la greu vulneració del dret a l’habitatge que suposen els desnonaments que es fan cada dia, i que provoquen greus situacions a moltes famílies”. Per això, condemnen les circumstàncies que van portar al fet que el 15 de juny un home se suïcidés a Cornellà de Llobregat saltant per la finestra d’un desè pis abans de ser desnonat, un fet que consideren “és un crim social que esperem no es torni a repetir i que totes les Administracions prenguin les mides adients per evitar-ho”.