El Consell d’Entitats d’Acció ciutadana exigeix l’explícit suport de l’Ajuntament a la sanitat pública

El Consell d’Entitats d’Acció ciutadana fa una crida a donar suport a les assemblees obertes que cada dimecres a les sis de la tarda es fan davant les Consultes Externes de Mútua, a la Plaça de les Teixidores, que convoca la Marea Blanca i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa. En aquestes reunions es denuncien les retallades que ha patit la sanitat i s’aporten propostes per millorar la transparència en la gestió dels recursos públics.

En un comunicat i segons els convocants, arran de la COVID-19 s’està accelerant el procés de desmantellament del circuit de l’atenció primària, essencial pel dret a la salut de tothom i el de l’atenció especialitzada, afavorint les empreses sanitàries privades. El Consell d’Entitats també denuncia la situació dels professionals sanitaris que no veuen reconeguda la seva professionalitat i dedicació amb unes condicions i retribucions laborals dignes. Per això exigeixen que l’administració local es posicioni obertament al costat de les justes reivindicacions que la seva ciutadania reclama en l’àmbit sanitari, donant suport explícit als moviments socials que reivindiquen una sanitat pública al servei de tothom.

L’entitat cívica considera que no es pot continuar manllevant els recursos públics en favor d’empreses sanitàries privades amb concerts opacs i amb manca total de transparència en la gestió. I exigeixen que els recursos públics generats pels impostos de tots reverteixin en la Sanitat Pública per enfortir la xarxa de centres i professionals d’atenció primària i d’atenció especialitzada, així com hospitals i centres de diagnòstic per dignificar les condicions de treball del personal sanitari. Per tot això el Consell d’Entitats d’Acció ciutadana dona suport a les reivindicacions i mobilitzacions per aconseguir una Sanitat Pública de Qualitat que vetlli per la salut de les persones.