El Consell d’Entitats debat sobre el model democràtic actual

“Democràcia, Empoderament Ciutadà i Creació de Comunitat”. Aquest és el títol dels tallers de reflexió impulsats durant aquest cap de setmana pel Consell d’Entitats de Terrassa. Al voltant d’uns cinquanta participants, la majoria d’ells vinculats a alguna entitat de la ciutat, han assistit al Centre Cívic President Macià per reflexionar sobre el model democràtic actual i debatre noves fórmules per dotar a la ciutadania de més poder a l’hora de prendre decisions.

La primera de les dues sessions es va celebrar divendres a la tarda, amb una taula rodona que va comptar amb la intervenció de diversos conferenciants. Dissabte al matí, els assistents es van organitzar en grups de debat i en acabar van posar en comú les diferents conclusions. Entre d’altres aspectes, el Consell d’Entitats reclama més presència als mitjans de comunicació, en contrast amb aquells àmbits de caire més institucional.

Aquests tallers són l’avantsala del segon plenari del Parlament Ciutadà de Terrassa, que es celebrarà el proper 21 d’abril i tractarà sobre Democràcia i Drets Humans. Ara fa un any que aquest organisme es va posar en marxa, amb l’objectiu d’incentivar el debat públic i esdevenir un espai d’acció política ciutadana.