El Consell d’Entitats denuncia la inacció de l’Ajuntament per evitar “el Judici de la Vergonya”

A primera hora d’aquest dimecres representants del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i d’Espai Drets s’han concentrat davant dels Jutjats per protestar contra el que anomenen «el Judici de la Vergonya». La situació enfronta dues famílies en situació d’emergència habitacional que pugnen des de fa gairebé dos anys per poder viure en un pis de Ca n’Anglada. Des de les entitats socials denuncien el silenci administratiu i la falta d’empatia de l’Ajuntament per donar resposta a aquesta situació a través dels serveis municipals.

L’origen del cas es remunta al 2017, quan l’Ajuntament va assignar un dels pisos de la borsa de lloguer social a la Isidora i la seva família. L’habitatge, però, necessitava unes reformes i en aquest període va ser ocupat per un altra família també monomarental i en situació vulnerable, la de l’Hermínia, que hi ha estat residint durant tot aquest temps. Va ser en aquest context quan la Isidora va interposar un plet de petició de possessió de la finca. Des de llavors fins avui, el Consell d’Entitats ha intentat sense èxit que s’anul·lés el judici, demanant a l’Ajuntament una actitud mediadora que permeti donar una resposta habitacional a les dues famílies.

Un judici que s’ha acabat celebrant aquest matí i en el que el jutge ha declinat escoltar la versió dels testimonis aportats per les entitats. Tot plegat fa pensar que el magistrat actuarà formalment sense entrar en el fons social de la qüestió. Per la seva part, i a l’espera de conèixer properament la sentència, el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, ja ha avançat que  l’Ajuntament oferirà acompanyament a les dues famílies, sigui quina sigui la decisió del jutge.