El Consell d’Entitats-Espai Drets dóna suport a la Síndica en l’informe sobre la vulneració del codi ètic

Espai Drets, juntament amb el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, volen reconèixer i deixar constància del treball i la dedicació constant, com a defensora de la ciutadania de Terrassa, de la primera dona Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès Amat.

Les entitats han fet públic un manifest on defensen l’actuació de Marquès en la investigació i posterior informe sobre l’incompliment, per part d’un càrrec electe, dels principis ètics i normes de conducta que estableix el Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Terrassa.

El document destaca que tot aquest procediment es va fer amb la més absoluta discreció i només amb la intervenció de la persona “investigada”. Afirma, però, que finalment va transcendir a l’opinió pública per una filtració realitzada des d’un dels grups polítics de la Comissió en qüestió que havia de tractar el contingut de l’Informe de la Síndica.

Per tot plegat, denuncien que: “hi ha hagut una actuació interessada i política amb mala fe, enlloc de la utilització correcte, democràtica i equitativa de les pròpies normes que aprova el Ple de l’Ajuntament”. En aquest sentit, el Consell d’Entitats-Espai Drets: “rebutja aquests comportaments indignes o conductes poc ètiques dels responsables polítics, que no ajuden a construir una societat lliure i avançada, ni una ciutat de drets”.

Davant d’aquests fets, donen el màxim suport pel treball que consideren “excel·lent” de  la Síndica de Greuges, aplicant els principis de congruència, necessitat, proporcionalitat, celeritat, eficàcia i economia procedimental, i respectant el principi de màxima reserva.