El Consell Escolar supervisarà la qualitat del servei de menjador dels centres públics

La comissió de menjadors escolars del Consell Escolar Municipal està ultimant un nou plec de clàusules per a la licitació de cara el curs que ve, del servei de menjador. Unes condicions més ajustades i consensuades amb la comunitat educativa, en les quals hi intervenen diversos serveis municipals. Les noves condicions unifiquen criteris per a tots els menjadors i augmenten les mesures de control del servei.

De fet, s’ha dissenyat un protocol de supervisió per als menjadors escolars que cada trimestre valorarà el seu funcionament sota una sèrie d’indicadors com ara la neteja, la qualitat del menjar o el tracte rebut. Amb aquesta supervisió periòdica es vol garantir la qualitat dels menjadors i detectar els punts febles del servei amb l’aportació de dades estadístiques de tots els centres. D’altra banda, el Consell Escolar ha abordat l’onada de robatoris que des de finals de gener s’han produït en 17 centres de la ciutat, sobretot en el sector est de Terrassa.

Uns successos que han anat a la baixa sobretot per la intervenció d’Educació que ha implementat per valor de 25.000 euros, les mesures de seguretat. En col·laboració amb els Mossos i la Policia local es treballa amb la hipòtesi que darrere els assalts hi ha una estructura delictiva o banda organitzada. Només el passat cap de setmana l’augment de la vigilància va permetre avortar tres robatoris. Es dona la circumstància que material informàtic robat als centres d’ensenyament de Terrassa s’ha detectat en el mercat valencià. Un problema seriós de ciutat, ha conclòs el Consell Escolar.

Finalment a l’organisme municipal s’ha passat balanç de la situació Covid en els centres d’ensenyament. En el pic de la segona onada a Terrassa hi va haver 95 grups confinats d’un total d’uns 1.500. Una xifra que va baixar als 83 grups, durant el pic de la tercera onada de la pandèmia. Cada setmana hi ha una mitjana d’entre 30 i 40 grups tancats. Pel que fa a les vacunacions, la majoria del personal docent ja s’ha vacunat tot i que encara queda la franja d’edat de majors de 55 anys. Cada setmana se celebra un consell assessor amb tots els serveis municipals implicats que es posa al dia de les novetats i incidències que provoca el Covid-19 a la ciutat.