170622 Plenari De Cloenda Cmiat

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència comença el curs incorporant dos instituts

Els instituts Nicolau Copèrnic i Torre del Palau tindran a partir d’ara representants al Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT). Arribant així a 53 escoles i instituts participants, i a un total de 127 amics i amigues

Amb aquestes incorporacions el CMIAT inicia aquesta setmana la seva activitat per al curs 2022-2023. L ‘òrgan esta format per alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO, escollit cada any als respectius centres.

Durant el curs, el CMIAT treballa per grups de districte que es reuneixen mensualment. Aquest dimecres ha tingut lloc la primera de les trobades mensuals, al Districte 1, i aquest dijous ha tingut lloc la del Districte 4. Les trobades tornen a ser presencials després de dos cursos en format telemàtic.

  • 26 d’octubre,  Districte 1, a l’Institut Montserrat Roig
  • 27 d’octubre,  Districte 4, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany
  • 2 de novembre: Districte 2, al Centre Cívic Montserrat Roig
  • 3 de novembre: Districte 3 i Districte 7, a la BD3
  • 9 de novembre: Districte 5, al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer
  • 10 de novembre: Districte 6, al Centre Cívic President Macià

En aquesta primera ronda de reunions, els amics i les amigues del CMIAT tindran una primera presa de contacte amb l’òrgan. Així començaran a preparar el primer Plenari, programat per al 19 de novembre. En aquesta sessió, el Govern Municipal  traslladarà al Consell les seves propostes sobre temes a tractar durant el curs 2022-23. Al març està previst un plenari de seguiment. A més  a final de curs, un de cloenda per  presentar una resposta propositiva sobre els temes treballats. Aquest informe final constitueix l’aportació del Consell a la presa de decisions sobre les actuacions municipals. També  és  la base per a les propostes a abordar el curs següent.

Un Consell per a la ciutadania més jove

El CMIAT és un òrgan participatiu creat el 2018, fruit de l’aposta de l’Ajuntament de Terrassa per fomentar la participació ciutadana i per promoure que infants i adolescents puguin opinar i ser escoltats, en consonància amb el dret a la participació, que recull la Convenció sobre els Drets de l’Infant de Nacions Unides, i que forma part de les línies estratègiques del Pla Local d’Infància i Adolescència de Terrassa (PLIA), enfortint la cultura de la participació i el civisme.