El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència tanca el curs amb un Plenari de cloenda

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència (CMIAT) va tancar el curs 2023- 2024 ahir a la tarda. Ho va fer amb la celebració del Plenari de cloenda. L’acte va tenir lloc a l’Escola Joaquima de Vedruna. Va comptar amb l’assistència de prop de 180 persones entre infants, famílies i personal dels centres educatius.

Durant l’acte, els infants i adolescents participants van presentar el resultat de les seves trobades, i van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació. Aquest curs, hi han format part 126 estudiants. Representen els 7 districtes de Terrassa i estan escolaritzats en 51 centres educatius de la ciutat.

El CMIAT és un òrgan participatiu creat el 2018. És fruit de l’aposta de l’Ajuntament de Terrassa per a fomentar la participació ciutadana. Alhora promou que infants i adolescents puguin opinar i ser escoltats. Tot plegat en consonància amb el dret a la participació, que recull la Convenció sobre els Drets de l’Infant de Nacions Unides. Està format per estudiants de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO. Tots s’agrupen per districtes i fan trobades una tarda al mes.

Els àmbits tractats durant aquest curs han estat molt variats. La majoria dels districtes han abordat temes de sensibilització entorn la sostenibilitat i el medi ambient, el feminisme i el problema de l’addicció a les pantalles. Els temes els han escollit els mateixos membres del CMIAT, a les seves respectives escoles.

Entre les activitats destacades durant aquest curs al CMIAT, hi ha hagut un scaperoom a l’alberg de Vallparadís per a conscienciar sobre l’ús de les xarxes socials, un teatre-fòrum per abordar el masclisme, i una trobada per fer recollida de residus a l’Anella Verda. També s’ha fet un mural a la plaça de la Cultura per a ajudar a prevenir les addiccions a les pantalles.

Fotos: Ajuntament de Terrassa