Bargalló i Viñas confirmen l’institut-escola Sala i Badrinas per al curs 2020-2021

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest matí que de cara al proper curs 2020-2021, “es desplegaran 26 nous instituts escola a tot Catalunya, que s’afegeixen als 53 en funcionament”. Entre aquests nous centres públics per a alumnes de 3 a 16 anys, figura un a la nostra ciutat, el Sala i Badrinas, tal com es va anunciar des de Serveis Territorials el passat mes de novembre.

De moment, els alumnes de primària continuaran en mòduls prefabricats al Parc de Vallparadís i els de secundària  s’ubicaran, provisionalment, a la segona planta de l’Escola Auró, fins que es construeixi el nou edifici (en quatre anys com a màxim). El director de Serveis Territorials, Jesús Viñas, va explicar a Canal Terrassa que la construcció es podria accelerar si s’explora la col•laboració Ajuntament-Generalitat.

Bargalló ha dit també que aquesta xifra de nous instituts escola no és definitiva i encara es pot ampliar al febrer. En aquest sentit, Viñas també va afirmar fa un mes, que encara es podria encabir un altre a la zona 3 de Terrassa.

Aquests tipus de centres s’impulsen des del departament des del curs 2004-2005 allà on hi ha consens entre la comunitat educativa i es planifiquen de la mà dels ajuntaments.

El Sala i Badrinas se de suma al Pere Viver (que ha entrat en funcionament aquest setembre) i al Jaume Cabré (que comparteix espai amb l’Escola Marquès Casals fins el 2022, llavors també serà un Institut-Escola).