El Conseller Bargalló ha presentat les principals xifres i canvis del curs escolar 2019-2020

A pocs dies de començar el curs escolar 2019-2020, el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha presentant les grans xifres i els principals canvis en el sistema educatiu.

1.581.534 alumnes començaran les classes el proper dia 12 a tot Catalunya. 10 mil menys a infantil i primària i 7 mil més a secundària. El balanç és de 3.000 alumnes menys que el curs anterior. En canvi, la plantilla és de 72.535 docents (723 professionals més.

A Terrassa, segons va explicar al juliol la regidora, Teresa Ciurana, hi haurà 5 aules “bolet” (classes addicionals que s’obren puntualment per encabir la demanda): una a P3 i quatre entre P5 i quart de primària, una per a cada zona d’escolarització. Aquest setembre, el Pere Viver s’estrena com a Institut-Escola, (a tot Catalunya es posen en marxar 25 centres d’aquesta mena).

Una de les principals novetats serà la prova pilot d’un batxillerat de 3 anys (1 menys) combinat amb cicles formatius (artístic de grau mitjà o un títol tècnic esportiu). La prova es durà a terme a 7 centres i permetrà a l’alumne obtenir el títol de batxillerat i el del cicle formatiu.

El Departament també ha implantat a tots els centres de secundària –tant públics com concertats- el servei comunitari a 3r o 4t d’ESO.