El conseller Calvet i la consellera Ponsa bategen tres trens d’FGC amb noms d’escriptors

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, han participat aquest dimarts al bateig de tres trens d’FGC amb els noms de l’escriptor Joan Triadú i les escriptores Teresa Juvé i Felícia Fuster en un acte celebrat a l’estació de Plaça Catalunya amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

A l’acte també han participat el president d’FGC, Ricard Font; el director d’FGC, Pere Calvet; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí; la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, i el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis.

El conseller Calvet ha llegit un fragment d’una obra de Joan Triadú i la consellera Ponsa d’una obra de Felícia Fuster. L’escriptora Teresa Juvé ha participat a l’acte de forma telemàtica i ha llegit un fragment d’una obra seva.

Aquest any es compleixen 100 anys del naixement d’aquestes figures literàries i per reforçar aquesta commemoració l’Espai Provença d’FGC, ubicat a l’estació de Provença, acollirà aquest any tres exposicions que la Institució de les Lletres Catalanes dedica a cadascuna d’aquestes figures per divulgar la seva vida i obra. Paral·lelament, en el canal FGC dels trens de la línia del Vallès es podran veure tres vídeos breus relacionats amb les commemoracions. Aquestes iniciatives formen part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat per celebrar la setmana de Sant Jordi amb l’objectiu de difondre la cultura i la literatura entre les persones usuàries.