El conseller Calvet visita Axioma i signa el compromís de Mútua amb el medi ambient

Mútua de Terrassa fa un pas de gegant en el seu compromís mediambiental. El seu president; Jordi Parera, i el conseller de Territori, Damià Calvet, han signat l’adhesió de l’empresa als acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. La signatura s’ha fet al Parc Logístic de Salut després d’una visita a Axioma, l’empresa del grup que ofereix solucions i serveis de suport als centres del sector sanitari. Entre ells proveir material quirúrgic reutilitzable i molt poc contaminant.

El full de ruta de Mútua contempla fer un ús més eficient dels recursos apostant per sistemes d’estalvi d’aigua i energia, les energies renovables i la millora continua de la gestió ambiental. També consolidar els principis de l’economia circular.

A la tardor Mútua preveu desplegar la recollida selectiva de residus a tots els centres i definir un pla de mobilitat. A finals d’any l’empresa es podria adherir al Compromís Climàtic de la Generalitat incorporant un 90 per cent dels compromisos que la interpel·len.

La Generalitat supervisarà els compromisos que adopti Mútua i li oferirà acompanyament a través de l’Oficina de Canvi Climàtic. És el primer acte públic de l’exconseller Josep Rull després del seu empresonament, ara com a responsable del programa Compromís Verd de la Mútua.

Amb Mútua de Terrassa ja són 180 les empreses, entitats i institucions de tot Catalunya que en els darrers deu anys han signat el programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Figuren a la llista Bidons Egara, Circutor, el Leitat i la constructora Pabasa. Mútua de Terrassa és la més gran de les set del món sanitari que s’hi han adherit.