El conseller Calvet visita Terrassa en la seva primera sortida des del Decret d’estat d’alarma

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dimecres la planta de compostatge de Can Barba, on el Govern hi ha invertit 4,5 milions d’euros. Es tracta de la primera compareixença exterior realitzada pel conseller des de l’inici de l’estat d’alarma. En aquest sentit, Calvet ha posat en valor la represa de l’obra pública, un senyal -ha dit- de la progressiva reactivació de l’economia.

El conseller ha repassat alguns dels temes de la seva cartera vinculats amb Terrassa, com ara l’aplicació de la targeta de transport T-Mobilitat, que ha admès que finalment no podrà entrar en funcionament en la data prevista -el gener del 2021-, degut a l’alteració del calendari que ha impedit fer les proves pilot necessàries. Calvet també ha anunciat una inversió de 113 milions d’euros en obra pública a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, després del decret aprovat per la Generalitat el passat 5 de maig. Entre d’altres actuacions, aquesta partida ha de permetre completar l’última de les tres fases de les obres de la C-58.

La planta terrassenca de tractament de fracció orgànica va entrar en funcionament el 2002. Ara s’hi ha realitzat una actuació finançada íntegrament per l’Agència Catalana de Residus, que es posarà en marxa a principis de juny i servirà per obtenir diverses millores tecnològiques.

Des del consorci també assenyalen la importància de gestionar correctament la separació de residus que puguin estar infectats, com ara guants o mascaretes, que s’han de dipositar als contenidors del rebuig. Per la seva part, el departament de la Generalitat calcula que el volum de residus generats als centres sanitaris s’ha multiplicat per 6 des de l’inici de la pandèmia.