El Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, visita els nous espais de LaFACT

La Factoria Social de Terrassa,  ha rebut la visita del Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, a les seves instal·lacions situades al carrer Campiones Olímpiques, 36 de Terrassa. La remodelació d’aquests espais permetrà donar un millor servei a 200 persones amb discapacitat intel·lectual i millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

Es va inaugurar l’any 2004, i pràcticament no havia patit cap modificació, de manera que aquestes obres d’adequació s’han fet per donar resposta a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat, trastorn del desenvolupament i salut mental. Així doncs, s’han adequat les instal·lacions amb la rehabilitació d’una superfície total de 1.527 m2 que té capacitat per a 200 persones. En total, 2 zones diferenciades a on es combinen aules grupals, espais de treball individual o petit grup i diferents espais oberts. Aquests últims destinats a la regulació de les emocions i la conducta, a la creació d’espais de treball pels professionals que hi treballen, entre d’altres. També s’ha incrementat i redistribuït la dotació d’instal·lacions sanitàries adaptades d’aquests espais per evitar així els desplaçaments llargs i les aglomeracions.

Tot el projecte s’ha desenvolupat seguint criteris de sostenibilitat ambiental per tal de reduir la petjada de carboni tant en la fase constructiva, com en la de funcionament dels espais. 

Aquest projecte de remodelació ha suposat una inversió total de 1,5 milions d’euros, i ha estat finançat parcialment amb prop de 740.000€ pels Fons Next Generation atorgats per la Conselleria de Drets Socials i en 70.000€ per la Fundació ONCE.

[Fotos: LaFACT ]