El conseller d’Educació presenta els nous directors i directores dels Serveis Territorials

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha presentat aquest dimecres el nou equip de directors i directores dels Serveis Territorials d’Educació. Ha destacat que “renovem 8 dels 10 directors i directores territorials, 6 dels quals són incorporacions que venen dels equips directius de centres educatius i 4 d’ells eren directors i directores fins a dia d’avui”. Així, Maria Teresa Fons, és ja la directora del Vallès Occidental.

També ha presentat la nova directora general d’Alumnat, Rut Ribas, nomenada aquest dimarts pel Govern. En aquest sentit, el titular d’Educació ha explicat que aquesta direcció general abordarà qüestions com “la salut mental, l’alimentació, la sexualitat, la prevenció de les addicions i treballarà per erradicar qualsevol tipus de violència, abús o assetjament als centres”.

Ha afegit que “totes les decisions del Departament d’Educació han de tenir la mirada en l’alumnat, han de tenir impacte a dins de les aules i han de millorar i avançar cap a la transformació educativa”. Amb la incorporació de Rut Ribas es completa el consell de direcció del Departament, que en total estarà format per 8 dones i 4 homes, que representa un 66% de dones, percentatge que reflexa la realitat dels professionals dels centres educatius.

Durant la seva intervenció, el conseller d’Educació ha remarcat que “posarem l’accent en l’orientació en totes les etapes educatives, des de l’escola fins als cicles formatius”. Ha dit també que “aquesta orientació és clau, atès que és molt important aquest acompanyament a través de la tutoria, a través dels nostres professionals i a través de la direcció general d’Alumnat per millorar les taxes d’absentisme i abandonament escolar”. “En definitiva, volem una escola més democràtica, més social, més verda i en català”, ha declarat.

Gonzàlez-Cambray ha reivindicat un sistema educatiu català basat en “el diàleg, l’escolta activa, el treball en equip, els lideratges compartits i distribuïts”. “El nostre objectiu és seguir avançant després d’un any de Covid amb el plantejament de fem equip, som educació; hem d’aprofitar l’any de la Covid, on tots hem donat el millor de nosaltres mateixos, i, a partir d’aquí, seguir avançant per millorar el sistema educatiu del país”, ha conclòs.

 

Els nous directors i directores territorials presentats són:

Pere Masó, delegat d’Educació a Barcelona
Albert Grau, director al Baix Llobregat
Susana Naranjo, directora a Barcelona Comarques
Gemma Boix, directora a la Catalunya Central
Adam Manyé, director a Girona
Claudi Vidal, director a Lleida
Simó López, director al Maresme-Vallès Oriental
Joan Manel Audí, director a Tarragona
Montserrat Perelló, directora a les Terres de l’Ebre
Maria Teresa Fons, directora al Vallès Occidental