El conseller Manel Balcells anuncia un CUAP i CAP a Pau Marsal i un nou CAP Nord

El Consorci Sanitari de Terrassa gestionarà tant l’atenció primària com l’especialitzada al nou CAP Can Roca, fent sortir MútuaTerrassa d’una equació que havia generat molta controvèrsia des de l’anunci de la seva posada en funcionament. Ho ha anunciat aquest matí el conseller de salut en la seva visita a Terrassa.

Manel Balcells també ha anunciat el trasllat i construcció d’un nou CAP Nord, en uns terrenys entre Béjar i el carrer Provença al Parc de la República, i un nou Centre d’Atenció Primària que serà també centre d’urgències (CUAP) al carrer Pau Marsal, a tocar de la plaça dels Països Catalans i que ha d’ajudar a descongestionar el CAP Sant Llàtzer. Les gestions per a la cessió dels terrenys per als nous equipaments es posaran en marxa de forma imminent amb la previsió que estiguin construïts a finals 2026.

Totes aquestes actuacions s’emmarcaran en un Pacte de Salut que la Generalitat subscriurà amb Terrassa per atendre les necessitats de la ciutat.

La visita institucional del conseller ha començat a primera hora d’aquest matí a l’ajuntament, on l’han rebut diversos responsables municipals. Al saló de sessions, Manel Balcells ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat. Just després, ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Jordi Ballart, i la regidora de salut, Mònica Polo.

 

La Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa valora positivament els compromisos de Balcells

Abans de donar a conèixer als mitjans de comunicació les novetats en salut a la ciutat, el conseller Manel Balcells les ha anunciat en una reunió amb la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa. Els seus integrants han fet un públic un comunicat en el que expliquen que en la trobada hi ha hagut un reconeixement de les deficiències històriques que pateix la ciutat però que el Pacte de Salut ha d’anar acompanyat del corresponent calendari, pressupost i augment de personal sanitari,per poder dur a terme un veritable punt d’ inflexió.

La comissió valora positivament els compromisos de nous equipaments sanitaris i demana que siguin institucionals, que s’acompleixin governi qui governi. Per aquest motiu, han reclamat al conseller la continuïtat de les reunions per fer-ne  seguiment. En el document proposen que la implantació d’aquestes infraestructures ha d’anar acompanyada de l’augment de personal sanitari i poder recuperar així els metges especialistes als centres d’ atenció primària.

Abans no s’implementin aquestes mesures, el col·lectiu ha exigit solucions per a la reducció de les llistes d’espera, per a una atenció presencial dels metges de família i per a la millora en l’accessibilitat en la concertació de les visites a l’ atenció primària.